Vakre, idylliske

Vaset

SKI | SYKKEL | VANDRING | TOPPTURER | ALPINT

Midt i fjelleventyret

Vasetområdet ligger i Vestre Slidre kommune 18 km nordvest for Fagernes, 800-1000 m.o.h. langs med Panoramavegen som går mellom Vestre Slidre og Hemsedal. Det er kort veg (9 km) til bygda og E-16, som er stamvegen mellom Oslo og Bergen.

Vasetområdet ligger i naturskjønne omgivelser ved Vasetvatnet med snøkledde fjell i Jotunheimen som bakgrunn. Vaset, som er et familievennlig, helårs turistområde, ligger ved innfallsporten til Vestre Slidre statsallmenning, der fortsatt mange av stølene er i tradisjonell drift med melkeproduksjon. I statsallmenningen er forholdene godt tilrettelagt for fiske, fotturer, sykling, skiturer og andre friluftsaktiviteter. Vaset er Vestre Slidre kommunes reiselivsmessige satsingsområde. I tillegg til om lag 1500 private hytter, har området i dag ca. 500 kommersielle gjestesenger fordelt på fjellstuer, leirskole, hyttetun og utleiehytter. I tillegg har området caravanplass, hestesenter, dagligvarebutikk, serveringssteder, alpinanlegg, over 100 km med preparerte skiløyper og et nett av merkede turstier. Alpinanlegget består av 3 skitrekk, et barnetrekk, 9 nedfarter godt utbygd skipark med big-jumps og rails.

Les mer om Vaset på: www.visitvaset.no  

Fantastiske skiløyper

Vaset er kjent for sin mange og lange skitraser, midt i et av Norges vakreste fjelllandskap. Du kan alltid nyte nydelig fjellluft fra skibakkene i dette området.

Sykkelveier

Vaset er kanskje Norges beste fjellområde for sykling. Her finner du utallige sykkelveier for enhver smak, både rolige stølsveier og mer utfordrende sykkelstier. Sykkelturen kan også kombineres med stølsbesøk og andre friluftsaktiviteter.

Fiskevann

Vasetområdet har mange gode fiskevann med god adkomstvei. Vasetvatnet byr på gode fiskemuligheter (ørret), både fra båt og fra land. Vannet er relativt grunt, noe som også gjør fluefiske gunstig. Det er godt skiltet ned mot fiskeplasser rundt vannet, og båt kan også leies i området. Fiskekort kan kjøpes på Joker Vaset og enkelte andre utsalgsteder.

Turmuligheter

Området byr på en rekke turstier og veier som innbyr til både korte og lengre vandreturer, samt en rekke topper og turmål. Mange av turstiene er også godt merket.

Aktiviteter

Vasetområdet byr på mange forskjellige spennende aktiviteter året rundt, både sommer og vinter. Vinterstid er det flotte forhold i Vaset Skiheiser, som er et familievennlig skianlegg med en kreativ snowboard-park, kjelkebakke, snørafting og andre akeaktiviteter. Mer informasjon på www.vasetskiheiser.no 

Festivaler

Valdres er kjent for sine mange festivaler, og Vaset er et godt utgangspunkt for deg som ønsker å kunne kombinere festival og hytteliv. Vi kan nevne Rakfiskfestivalen, Vinjerock, Hilmestevnet og mange flere.